donderdag 31 juli 2014

Familiekiekjes

Na onze vakantie (waarover later meer) hebben we tijdens ons verlof de tijd genomen om wat familieleden van Mauro te leren kennen.

Vorige week spraken we af in Zeeland met broertje Mojo en zijn baasjes: Francisca, Harold en Tristan. Mauro en Mojo zagen direct een perfect speelkameraadje in elkaar en spelen is dan ook wat ze de ganse namiddag gedaan hebben. Ze zijn een prachtig duo: hun hoofdjes zijn perfect gelijk! Gelukkig herkenden we hen aan hun tekening (Mojo heeft meer zwart), hun lichaamsbouw (Mauro is wat geblokter, Mojo staat wat hoger op de poten), hun tandjes (Mauro had nog maar twee hoektandjes over :-)) en hun tuigje (Mauro) of halsband (Mojo). Bedankt Francisca, voor de leuke foto's waarvan ik er een paar op dit blog heb gezet!

Een filmpje over hun eerste (weder-)kennismaking en hun spelletjes op het strand:


Het spel ging er soms hard aan toe en soms zagen we wat bloed op de witte stukjes vacht van Mojo! Niet omdat Mauro zo'n gevaarlijk monster is, maar omdat zijn tandjes aan het wisselen zijn ...


 Het was ook de eerste keer dat Mauro de zee zag. De voetjes gingen in het water, maar verder durfde onze waterrat niet ... Hij is bang van de golfjes!




De twee vonden het ook leuk om samen met de bal te spelen, die Mojo uit het water ging halen, waarna Mauro hem probeerde af te nemen. 


Ik probeerde de twee ook netjes te laten zitten voor een mooie familiefoto, helaas deed Mauro wat elke peuter wel eens op de foto doet ... 


Toch kregen ze een lekker koekje voor de gedane moeite. Gezellig hoor, twee hongerige pups die mijn snoeptasje ontdekt hebben! 


Na het spel gingen we nog lekker nakletsen op een terrasje en na een powernap van Mauro, speelden de twee weer lekker verder op hun matje. 


En deze week gingen we op bezoek bij Marijke van stabijkennel Uit de Kleine Dommelvallei. Zij is de fokster van Rauke, Mauro's papa. Bij Marijke hebben we vijf leuke stabijdames ontmoet: Mauro's oma Lobke, tante Rimke, halftante Dieke en nichtjes Jente en Lytse. Wat een leuke bende! Marijke, bedankt voor de gezellige ontvangst en de mooie foto's, waarvan ik er ook enkele hieronder heb geplaatst. 

We werden op gepaste wijze begroet door vijf enthousiaste stabijtjes.  


Jonas kreeg maar geen genoeg van het knuffelen met oma Lobke. 


We probeerden ook een groepsfoto te maken. Hier vraag ik allen te gaan zitten, Mauro's pootjes zie je tussen mijn benen door ... 


Oefening baart kunst, hier mankeert er nog eentje. 


In het begin hadden de nichtjes geen zin om te spelen. Maar Mauro was gekomen voor actie! Hij zag een schop staan en dacht: hier zal Marijke wel graag een heel diep gat hebben! Zo gezegd, zo gedaan ... 


Gelukkig gingen er uiteindelijk toch enkele lekker spelen, waarbij Mauro alles uit de kast haalde opdat ze hem zouden opmerken en laten meespelen! 



Tenslotte nog een prachtige foto van Mauro en logéetje Lytse van 8 maanden. 


Leuk toch, zo'n grote familie! Al denkt Mauro voorlopig nog niet aan zijn nageslacht ... Deze week heeft hij aan anticonceptie gedaan. De dierenarts vond het wel grappig en zei dat Mauro de bijsluiter niet goed gelezen had! Hij zal nog wel van gedachten veranderen ;-)! Misschien moet papa Rauke dat maar eens uitleggen tijdens een volgend familiebezoekje ...





2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke maar drukke week voor Mauro !

    Was superleuk om de broertjes samen te zien spelen en als baasjes zijnde met elkaar kennis te maken.

    Ik zie dat Mauro bij Marijke toch ook al lekker aan het uitdagen was, om maar iemand bereid te vinden met hem te spelen. Altijd gezellig met zo'n hele roedel stabijtjes. Was ook vast een toffe middag.

    Enne Mauro met die anticonceptie moet je nog maar even wachten hoor.
    Eerst goed volgroeien, en laat het baasje er tegen dat groot genoeg bent nog maar eens over nadenken.
    Misschien hoopt ze nog wel eens kindjes van je te zien, waar ze net zo trots op kan zijn als het baasje van papa Rauke is op jou en je broertjes en zusjes.

    Groetjes, Francisca
    en knuffel van je broertje MOJO die hoopt snel weer een speel-date met je te kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor, Francisca, hij vond het heel leuk toen de dames plots begonnen met spelen. Het ging allemaal nog wat snel, maar hij wou er wel heel graag bij zijn. Prachtig trouwens, zo'n roedel zwartkopjes :-). Knuffel terug voor Mojo!

    BeantwoordenVerwijderen