maandag 10 november 2014

Mauro in balans

Afgelopen zomer volgde Mauro al eens een workshop 'Body & balance' bij Pawprints en tijdens de agilitylessen bij hondenschool De Paai wordt er ook veel aandacht besteed aan deze ondersteunende sporttak. Mauro en ik vinden het alvast geweldig om te doen!

Het onderdeel 'body' heeft als doel de hond bewust te maken van zijn lichaam: bijvoorbeeld dat er ook twee achterpoten aanhangen, die je apart kan bewegen en gebruiken. Met het onderdeel 'balance' leert de hond zijn evenwicht behouden op allerlei wiebeldingen. Door verschillende spiergroepen afwisselend op te spannen en te ontspannen, worden de spieren getraind op een niet-belastende manier. Ideaal om een jonge hond voor te bereiden op een actief hondenleven!

Maar body- en balanstraining heeft nog meer voordelen. Zo leert de hond om zelf na te denken en oplossingen te vinden voor problemen waarvoor hij komt te staan. En wat bij Mauro erg duidelijk is: zijn zelfvertrouwen gaat er met sprongen op vooruit! Waar hij in het begin nog geen koekje uit een curverbox durfde te halen, moet je eens kijken wat hij ondertussen allemaal aandurft:



1 opmerking:

  1. Wow wat ben je lekker met hem bezig, en wat doet hij het goed. Die Mauro, dat wordt nog eens een circus-hondje haha. Ook aan het clickeren zie ik, dat werkt goed he, ze werken zo graag voor een click oftewel een beloning.

    BeantwoordenVerwijderen