maandag 28 september 2015

Sportieve hondjes

Ondertussen is het een jaar geleden dat Roxy geopereerd werd aan haar gescheurde kruisband. Het resultaat is boven alle verwachtingen goed gegaan: lange wandelingen, jogsessies, stoeipartijen met Mauro … Roxy draait er haar poot niet voor om!

Wie had een jaar geleden kunnen denken, dat Roxy ooit nog haar debuut zou maken in een of andere hondensport? Als senior, van 8,5 jaar oud, met een geopereerde knie?

Op zondag 20 september deed onze prachtige zwarte dame het toch maar: we hebben deelgenomen aan het fun-parcours van de Canicross van Run4Fun in Balen. Het leuke aan zo'n wedstrijd is, dat er een heleboel mensen op het parcours zitten/liggen om actiefoto's te nemen! Nu ja, actiefoto's ... eens Roxy haar vriendje Dali ingehaald had, vond ze dat het tijd was om wat gas terug te nemen. Ach ja, we klokten alsnog uit met een goeie 9km per uur, wat ik zeker niet slecht vind voor een eerste keer!




Wel jammer dat Mauro er niet bij kon zijn, want hij is grote fan van de sport  ...  Maar Mauro heeft de laatste weken wat last van zijn heupjes, en moet daarvoor een aangepast trainingsprogramma volgen. Deze week ging hij voor het eerst zwemmen bij het Waterhof. Water, een balletje, onverdeelde aandacht van zijn baasje én een privécoach: Mauro vond het echt geweldig! 




2 opmerkingen:

  1. Wat een knappe hondjes toch! 😍
    Roxy die laat zien dat je zelfs op leeftijd nog heel wat in je mars hebt en Mauro die komt er wel snel bovenop. Hij is in goede handen, dat zie je zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die Roxy blijft mij verbazen hoor! Niet evident om met haar een wedstrijd te lopen met een heleboel vreemde honden en mensen in de buurt. Het verstand komt met de jaren zeker?

    BeantwoordenVerwijderen