woensdag 7 mei 2014

Mauro en Maura

Toen waren ze nog met twee ...

De andere zeven pupjes zijn vorig weekend, op hun zeven weken, al opgehaald door de nieuwe eigenaars. De broertjes heten vanaf nu Mojo, Bodor en Bauke, de zusjes heten Baike, Bijke, Lisa en Luna.

Mauro mag nog een weekje bij mama Roza en onder de goede zorgen van Esther en Gert in Eindhoven blijven. Samen met zijn zusje ... Maura! Wat een toeval, het teefje dat naar de Verenigde Staten verhuist (ja hoor, onze Mauro krijgt een zusje in Amerika) heeft bijna nét dezelfde naam gekregen.

Maura wordt een zeldzame vertegenwoordiger van de Friese stabij aan de andere kant van de Atlantische oceaan. Ook daar zijn ze gek op het ras en af en toe wordt er een hondje uit Europa overgevlogen om de genenpoel te vergroten. Dat werkt in twee richtingen: het is niet ondenkbaar dat er ooit pupjes terug naar Nederland gebracht worden om ook hier de variatie te vergroten.

Maura wordt zondag naar de USA geëscorteerd door iemand van de Nederlandse rasvereniging en mag mee in de cabine van het vliegtuig. Ter plaatse wacht de nieuwe eigenaar, tevens adviseur van de dekcommissie van de Amerikaanse stabijvereniging, Maura op. De kans is dus erg groot, dat er over een paar jaar neefjes en nichtjes van Mauro rondlopen over de plas!

Hier een paar foto's van het leuke stel, dat nog twee dagen volop kan ravotten met elkaar. Zoals in de bekende dichtregels, die verkeerdelijk aan Godfried Bomas toegeschreven zijn:

"Ik wou dat ik twee hondjes was, 
dan kon ik samen spelen." 

Met mama Roza, Maura links en Mauro rechts

Mauro spikkelbuik links en Maura zwartjas rechts
Nog drie keer slapen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten