zaterdag 7 februari 2015

De eerste show ...

Vandaag ging Mauro voor de allereerste keer op show! Dat beloofde een spannende (4 reutjes in de jeugdklasse) maar vooral ook gezellige dag te worden. We zagen er immers veel bekenden terug: Mauro kwam uit tegen zijn broertje Mojo en werd aangemoedigd door zijn fokkers en door papa Rauke (die trouwens met vlag en wimpel de open klasse voor reuen won).

Het was een beetje afwachten of Mauro in goede doen zou zijn, maar hij voelde zich al snel thuis in het Beursgebouw in Eindhoven.


Even was het spannend omdat hij blijkbaar niet zo'n grote fan is van zijn broer (grr, die puberhormonen), maar in de ring gedroeg hij zich gelukkig voorbeeldig! Eerst mochten we samen een rondje lopen. Met vier reuen zie je de witte vlaggen al snel de lucht in gaan!


Dan moesten we op een rijtje gaan staan. Links zie je neefjes Gijs en Tjebbe, rechts broertje Mojo.



Een voor een werden we bij de keurmeester geroepen. Die wou eerst het gangwerk van onze monstertjes bewonderen.


Vervolgens werd Mauro uitgebreid betast om te zien hoe het lichaam gebouwd is. Tandjes kijken ging heel vlot en ook de rest liet Mauro gewillig gebeuren. Zo trots op mijn kleine man! De keurmeester wist me te vertellen dat er groeiplaten in de borstkas zitten die nog niet gesloten zijn, dat zijn borst dus nog wat moet uitzetten. Niet ongewoon voor zijn jonge leeftijd ...


Tenslotte moesten we nog even poseren voor de jurytafel, zodat de keurmeester zijn bevindingen kon laten noteren. Hij feliciteerde ons met een 'Zeer goed'-lintje en verzekerde mij dat Mauro het potentieel heeft om later 'Uitmuntend' te scoren, als zijn borstkas tenminste nog wat zou willen uitzetten.


Wanneer alle jonge reutjes gekeurd waren, was het tijd voor de plaatsing. Mauro's neefje Tjebbe had als enige een 'Uitmuntend' te pakken gekregen, dus mocht die bij het ereplaatje plaatsnemen. Mauro en Mojo moesten nog een extra rondje lopen en we werden als tweede opgeroepen!


Het verdict: 2ZG, met potentieel, maar vooral een fijne ervaring voor Mauro en zijn baasje. Op naar Hoogstraten!


1 opmerking:

  1. Knap gedaan hoor, op jullie eerste show ! Daar mogen jullie trots op zijn !
    En wat is die Mauro weer veel veranderd, echt een knapperd geworden !
    Leuk jullie weer te hebben ontmoet. Was gezellig.
    Succes in Hoogstraten en tot op de Fokkersdag !

    Knuffels van je broertje Mojo

    BeantwoordenVerwijderen