woensdag 11 februari 2015

Op schooluitstap naar Nederland

Afgelopen weekend gingen we niet alleen op show, zondag was er ook een 'schooluitstap' gepland. Samen met nog zeven hondjes van hondenschool Quiebus in Geel, gingen we een workshop 'Balans en coördinatie' volgen bij hondenschool De Jolige Groentjes in Beek. Over het nut van balanstraining heb ik hier al een stukje geschreven. Maar los daarvan, is het gewoon ook erg leuk om doen voor hond én baas! En een goeie manier om donkere winteravonden of druilerige namiddagen nuttig in te vullen.

In de voormiddag mocht Mauro aantreden samen met beste vriendinnetje Maya, love of his life Lara en knuffelvriendje Bas. We gingen aan de slag met doosjes (voor- en achterpootjes apart gebruiken), ladders (coördinatietraining), balanskussens (evenwicht zoeken) en als kers op de taart: de pinda (push-ups en sit-ups). Mauro en Maya hadden al wat ervaring, maar ook Lara was erg snel met de oefeningen weg. Sammetje moest zoals steeds eerst even wennen aan de situatie, maar met de juiste worst was hij ook bereid tot actie. De foto's spreken voor zich!








Op het einde van de workshop bedankte Mauro lesgeefster Karin met een welgemeende knuffel, zoals alleen Mauro dat kan!


's Namiddags waren Byorka, Mischka, Kida en Kwispel aan de beurt. Ook van hen enkele foto's, zo zie je maar dat elk ras het leuk vindt om te doen.




Maar voor Mauro, Maya en Lara was de pret nog niet gedaan ... Want in de namiddag stond er nog een wandeling met Mauro's Nederlandse tollervriendje Vegas op het programma. We spraken af op de Brunsummerheide, een prachtig wandelgebied met vééél leuke hondjes. Bedankt Lennie, voor de mooie foto's die je zondag maakte!!!



















2 opmerkingen:

  1. Wat een super leuke foto,s en leuke hondjes..allemaal bijzonder..
    En wat een feest in se middag,,happy 2 en 4 voeter.
    Gr Karin en de jolige groentjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een druk weekend hebben jullie gehad. Eerst zo'n spannende dag met de hondenshow. De volgende dag een workshop en een wel heel leuke wandeling (waarvan schitterende foto's). Wat zal die Mauro geslapen hebben. Na dit zware weekend moest hij vast wel even bijtanken.

    BeantwoordenVerwijderen