woensdag 9 april 2014

Hoera, op puppybezoek!

Gisteren was het eindelijk zover: we brachten voor het eerst een bezoekje aan mama Roza, puppy Mauro en zijn broertjes en zusjes. Bij aankomst waren de pupjes wakker: sommigen lagen lekker te spelen, anderen testten hun motorische vaardigheden op het hindernissenparcours in de ren (probeer maar eens in een hondenmand te kruipen, als je maar een ukje groot bent). En van zodra mama Roza in de buurt kwam, was er altijd wel een pupje dat even van de melkbar wou komen nippen.

De melkbar is geopend! 
Maar wij kwamen natuurlijk om te knuffelen! We hebben de pupjes uitgebreid getest op hun aaibaarheid en ze zijn allemaal met glans geslaagd. Sommige kleintjes vonden onze vingers erg interessant en zetten het op een zogen: de geluidjes die ze daarbij maken: vertederend ...

Jantje knuffelen
Japie knuffelen
Kijk eens wat een schattige zwarte voetjes!
Dan kregen alle hondjes eten: zowel Roza als de puppies. Wij werden vriendelijk verzocht om de ren te verlaten, want het zou er heftig aan toe gaan ... In geen tijd veranderden de lieve, schattige knuffelbeertjes in bloeddorstige monsters: VLEES!!! De schattige witte pootjes met nog schattiger piepkleine zwarte vlekjes, kleurden roder met de minuut. De schone vloer van de ren werd besmeurd door de vlezige puppypootjes. Gelukkig kwam mama Roza to the rescue om alles weer schoon te likken. Waarna de pupjes zich op een hoopje nestelden om - buikjes flink rond gegeten - in een diepe slaap weg te glijden.


Voor ons was het tijd om terug naar België af te zakken, al konden we onze ogen eigenlijk niet van de bende van Roza afhouden ... En toen vroeg Esther of we al een voorkeur voor een pupje hadden. Eerlijk? Helemaal niet. De reutjes hebben één voor één ons hartje gestolen. Rinus met zijn mooie, zwarte mantel. Japie met zijn stoere snuitje. Jantje met die schattige bles op zijn neus. En Pietje met zijn allermooiste minivlekjes. Voor ons mogen ze allemaal wel in Mol komen wonen!

En Roxy ... die vrat ons zowaar bijna op bij het thuiskomen. Al die lekkere puppy-geurtjes op onze schoot!

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat we de avonturen van Mauro kunnen volgen! Veel succes met het aftellen :-D Groetjes, Karin & Luc

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar doen we het voor, Karin! Nog 4 weekjes :-).

    BeantwoordenVerwijderen